Arama
Arama Sonuçları
Taşköprü’ye müjde!
Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal'dan sevindiren haber geldi. Uzun zamandır beklenen içme suyu arıtma tesisi tamamlandı ve açılış için gün saymaya başladı.
KEAH’ın önünden Dünya’ya çağrı!
Sağlık-Sen tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Filistin’e destek açıklaması; Sağlık-Sen Kastamonu Şubesi tarafından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleştirildi.
Artık Türkiye’de! İşte ‘Eris’ varyantının belirtileri
Koronavirüsün alt varyantlarından olan Eris varyantı, Türkiye'de ve dünyada sosyal medyada birçok kişinin gündemindeki merak ettiği konular arasında ilk sıralarda yer almaya başladı.
Sardalyadan bulaşan ‘botulizm’ öldürdü
Fransa’nın Bordeaux kentindeki “Tchin Tchin” adlı restoranda, 4 - 10 Eylül arasında servis edilen ev yapımı sardalyalardan yiyen müşteriler arasındaki bir kadın hayatını kaybetti.
DSÖ’den sahte karaciğer ilacı uyarısı
DSÖ, bazı karaciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılan karaciğer hastalıkları için kullanılan ‘Defıtelıo’ adlı ilacın sahte partilerinin Türkiye ve Hindistan’da satıldığını belirterek iki ülkeye uyarıda bulundu.
Dünya listesi açıklandı! İşte Türkiye'nin sırası...
Dünyanın en uzun yaşayan ülkeleri açıklandı! İşte Türkiye'nin sırası
Maskeler geri mi dönüyor? Korkutan açıklama...
Pek çoklarının korkulu rüyası maskeler geri dönebilir! Kış ayları için uzmanından uyarı geldi.
Sağlıksız çay demleme ve tüketme alışkanlığı yüzünden hasta olabilirsiniz!
Çay, ülkemizde sık sık tüketilen ve kahvaltıdan akşam yemeği sonrasına kadar günün her anına eşlik edebilen bir içecek türü. Ancak bu kadar sık tüketilen çay, yanlış demleme ve tüketme alışkanlıkları sonucunda vücuda zarar verebiliyor. Peki, çay tüketimi nasıl olmalı? Sağlığa zarar veren çay demleme ve tüketme alışkanlıkları neler?
Eris varyantı Türkiye’de var mı? güncel durum açıklandı
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de Kovid-19 vakalarında artış gözlenmediğini, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde görülen Omicron varyantının alt türevi olan Eris (EG.5.1) varyantının henüz tespit edilmediğini bildirdi.
10 bin mi? yoksa 4 bin mi? işte sağlık için günde atılması gereken adım
Yıllardır sağlıklı olmak için günde 10 bin adım atmak gerektiği söyleniyordu. Ama dünya çapındaki yeni araştırma, sağlık için günde 4 bin civarında adım atmanın yeterli olduğunu gösterdi.
ERİS VİRÜSÜ nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?
Covid-19'un yeni varyantı Eris virüsü dünyanın gündeminde. İngiltere'de rastlanan bu varyantla ilgili olarak uzmanlar açıklamalarında; Sars-Cov-2'nin Omicron varyantından türediğini bildiriyor. Gelen haberlerle beraber "Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, hangi ülkelerde var?" soruları yanıt aramaya başladı. Öte yandan Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), ülkedeki COVID vakalarının sayısının arttığını duyurdu. Peki, Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, hangi ülkelerde var? İşte detaylar.
15 yılda kuduz riskli temas sayısı 3 milyonu aştı!
Sağlık Bakanlığı verilerine göre, kuduz riskli temas sayısı son 15 yılda ciddi boyutlara ulaştı. Kuduz hastalığı riskiyle karşı karşıya kalan vatandaş sayısının 3 milyonu aştığı belirtiliyor.
DSÖ tarafından, kanserojen madde ilan edilecek: Aspartam nedir?
Dünyanın en yaygın yapay tatlandırıcılarından biri olan aspartam, bu ay Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından "olası kanserojen" olarak ilan edilecek ve gıda endüstrisi ile sağlık kuruluşlarını birbirleri ile karşı karşıya getirecek. Peki, Coca Cola'nın diyet içeceklerinden çikolata ve sakızlara birçok gıda ürününde bulunan aspartam nedir? Aspartam neden zararlıdır?
4,5 dakika bile yetiyor! Kanser riskini azaltıyor
Avustralya'daki Sydney Üniversitesi araştırmacıları, günlük 4,5 dakikalık yoğun fiziksel aktivitenin bazı kanser türlerine yakalanma riskini yüzde 32'ye varan oranda azaltabileceğini ortaya koydu.
Sigara; akciğer kanserinin % 80’inden fazlasının nedeni…
Dünya Akciğer Kanseri Farkındalık Günü’nde INVAMED Başkanı Raşit Dinç, sigara ve tütün kullanımından yılda 8 milyon ölüm gerçekleştiğine dikkat çekti.
Başucunda telefonla uyumanın tehlikesi! işte zararları
Hayatımızdaki yeri her geçen gün çoğalan telefonlarımızdan ayrılmak istemeyip yatağımıza kadar getiriyoruz. Uykuya dalmamızda bile eşlik eden telefonlarımız aslında bilmediğimiz zararları da beraberinde getiriyor. Peki, telefonla yatmak zararlı mı?
Kastamonu’da büyük tehlike… Tedbir alınmazsa; hastalık yayılacak
İnebolu’dan veteriner hekim Muhammed Coduroğlu, Aydınlık Gazetesi’ne konuştu. Coduroğlu, son bir yılda, sadece kendisine getirilen 100’ü aşkın köpekte Leishmania paraziti saptadığını söyledi.
Bu 4 gıdayı sofralarınızdan uzak tutun! Vücudunuzda dayanılmaz ağrılara yol açıyor
Yediğimiz yiyeceklerin sağlıklı olması için vücudumuza neler zarar verir ya da fayda sağlar bunu bilmekten geçer. Bunun için bitkiler ve vücudumuz hakkında bilgi sahibi olmak sağlıklı yaşamak adına önem arz etmektedir. Uzmanlar eklem ağrıları ve iltihaplanmalara yol açan gıdalara karşı uyardı. Vücut ağrılarını artıran ve diğer ağrı veren besinler haberimizde...
Kalp krizi riskini 4 kat artırıyor! Fark etmeden yaptığımız bu hataya dikkat
Günde ortalama 100 bin kez kasılarak neredeyse 8000 litre kanı dolaşıma pompalayan kalp, erkeklerde ağırlığı 340 gram iken kadınlarda yaklaşık 300-320 gram kadardır. Her yıl yüzlerce insanın ölümüne sebep olan kalp krizi günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden biri. Bu konuda yapılan araştırmalara göre yemek düzeniniz kalp krizi riskini dört kat artırıyor.
O ülkede yeni virüs alarmı: "Halk sağlığına yönelik mevcut en büyük tehdit..." DSÖ hastalığın ölüm oranını açıkladı!
Dünya yeni ölümcül bir virüsün kıskancında... Avrupa'da yeni Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarının bildirildiğine yönelik ihbarlar geliyor. İngiltere'nin 'halk sağlığına yönelik mevcut en büyük tehdit' alarm koduyla uyardığı virüsün ölüm oranını DSÖ açıkladı. İşte haberin tüm detayları!
Korkulan rüya sona erdi!
Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 salgınının küresel bir sağlık acil durumu olmaktan çıktığını duyurdu.
Uzmanlar bayram için uyardı
Ramazan boyunca az öğün sayısı ve kısıtlı yeme süresinin ardından normal besine geçişte sindirim problemlerinin yaşanabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, "Bayramda yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini unutmamamız gerekiyor. Yine bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlamakta fayda görüyoruz" dedi.
“3'üncü seviye acil duruma geçildi”
DSÖ, Türkiye ve Suriye'nin kuzeybatı bölgelerinde etkili olan iki büyük deprem sonrasında en yüksek seviye olan "3. Seviye Acil Durum" ilan etti.
DSÖ'den Covid-19 pandemisi bitmedi uyarısı
Dünya Sağlık Örgütü Covid-19'la ilgili dünya çapında merakla beklenen kararını açıkladı. Covid-19 sebebiyle uluslararası kamu sağlığına yönelik tehdidin devam ettiği açıklamasında bulunan Dünya Sağlık Örgütü, "salgın bitmedi" uyarısı yaptı
"Kamuoyunu farkındalığa çağırıyoruz"
Kastamonu İHH İnsani Yardım Derneği’nce Doğu Türkistan’daki hak ihlalleri sebebiyle Nasrullah Meydan’ında basın açıklaması gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada, Çin'de yapılan zulme dikkat çekilerek; "Hiçbir soykırım elbette unutulmasın ve insanlık ailesi bir daha asla soykırımlarla yüz yüze kalmasın duasıyla Çin’in bu zulmüne karşı; ulusal ve uluslararası kamuoyunu farkındalığa çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.
Katılımcılara, 'Diyabet Okulu Diploması' verildi
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Diyabet Okulu Eğitim Etkinliği düzenlendi. Program kapsamında katılımcılara 'Diyabet nedir? Nasıl beslenmelidir? Fiziksel aktivite neden önemlidir? Diyabette ilaç tedavisi? Diyabetle yaşam' gibi önemli konular hakkında bilgilendirme yapıldı. Eğitimin sonunda ise katılımcılara Diyabet Okulu Diploması verildi.
Kastamonu, DSÖ’nün raporuna ne diyor?
Dünya Sağlık Örgütü İlk defa hareketsizliğin etkileri üzerine küresel bir rapor hazırladı. Yayımlanan rapora göre hükümetler bu konuda tutumlarını değiştirmezse 2020-2030 yılları arasında fiziksel hareket eksiklik nedeniyle kalp sorunları, obezite ve diyabet gibi hastalıklara yakalananların sayısı yaklaşık 500 milyon olacak. Peki Kastamonu halkı bu konuda ne düşüyor? Bu hastalıklara yakalanmanın önüne geçebilmek için neler yapılmalı? CNG Haber ve Açıksöz TV muhabirleri bu konuda vatandaşa mikrofon uzattı. Detaylar haberimizde…
Kastamall’de farkındalık standı
“Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı” ve “1-7 Ekim Emzirme Haftası” etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personelleri tarafından Kastamall Alışveriş Merkezi’nde Farkındalık Standı açıldı.
‘Doğru söz şerefi artırır, yalan söz ocağını batırır’
AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, geçtiğimiz hafta içerisinde katıldığıbir programda CHP’nin niçin iktidar olamadığına ve olamayacağına dair 6 madde halinde sebepleri sıralamıştı.Ünlü, yeni bir açıklama yaparak CHP il başkanının iddialarına da yanıt verdi.
“Virüs nedeniyle 5 can kaybı yaşandı”
DSÖ, maymun çiçeği virüsünün görüldüğü ülke sayısının 78'e, vaka sayısının ise dünya genelinde toplam 18 bine ulaştığını açıkladı.